KETELACADEMY

The Ketelacademy - Daniel van Dijck

The former Ketelhuis will be redesigned for the sake of the development of artistry into the Ketel Academy. The new foundation of this old factory is a dug-out serving tray filled with concrete cubes, and because of this, the old pavement is stripped away. This alteration causes the visitor to feel submerged.

In the corridors between the cubes, you will feel confronted with the present while the carcass of the old boiler house serves as a reminder of the past. The tension between the past and the present becomes tangible.
The starting point for my designs is an exploration into the history of a building or object and, the way it has been used.

A piece of furniture or an object is often explicitly present, which determines the complete design of the interior of the building. In addition, I experiment in transforming materials and in doing so, redefining them in order to stimulate the experience of the user and to reinforce the design.

Drawings, various materials of paper and ink. 

The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck
The Ketelacademy - Daniel van Dijck